Sheepdogs

Onze honden zijn onze meest onvoorwaardelijk gemotiveerde en enthousiaste collega's die ons ten allen tijde bijstaan in het verzorgen van de kudde.

Zij zijn essentieel wanneer wij de kudde willen verzamelen ter controle of wanneer de schapen moeten gehoed worden. Daarnaast helpen zij ons de kudde veilig te verplaatsen wanneer die naar een nieuw gebied wordt geleid. 


Wij hebben ervoor gekozen om te werken met Working Sheepdogs en meer bepaald de Working Border Collie.

Al onze honden stammen af uit Engelse en Schotse werklijnen die sinds jaar en dag actief gebruikt worden in het praktijkwerk met schapen, dit zowel voor het hoeden als het drijven.

De meeste van onze honden zijn bij ons of bij bevriende herders geboren en ook voor hun opleiding staan we zelf in. De basisopleiding krijgen zij bij ons thuis, nadien krijgen ze de kans om hun opleiding te vervolledigen in het terrein.

Al onze honden zijn geregistreerd bij de International Sheepdog Society (ISDS) (www.ISDS.org.uk) en worden via DNA uitvoerig getest op allerlei erfelijke ziekten. Gezondheid en karakter zijn naast uiteraard hun werkcapacitieten voor ons zeer belangrijk, kwaliteitsvolle voeding, verzorging, training en socialisatie vergeten we hier dus ook zeker niet.
Sue
Luke, dekreu
Nan
Luke, Dekreu
Sue